2019-11-07 09:24:14• hírek • Bede Emőke

Mégsem ér majd el Szatmárnémetiig az Északi Autópálya?

Az infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR) szerdán hivatalosan is elindította az Északi Autópálya megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére kiírt közbeszerzési eljárás, ám a korábban többször is hangoztatott ígéretekkel ellentétben Szatmárnémetinek egyelőre nyoma sincs a projektben.

A dolog már csak azért is vet fel hatalmas kérdőjeleket, mert a volt szállításügyi miniszter, Razvan Cuc alig néhány nappal ezelőtt, a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal új székhelyének vasárnapi átadóján is szót ejtett az északi megyéket átszelő autópályáról. Akkor azt nyilatkozta, a megvalósíthatósági tanulmány kivitelezésének licitje hétfőn fog felkerülni a Közbeszerzések Elektronikus Rendszerébe (SEAP), azonban az említett napon hiába vártuk, mégsem jelent meg a kiírás. A közzétételre végül szerdán került sor, ám sokak meglepetésére egyelőre csak a Szucsávától Nagybányáig tartó pályaszakasz jelent meg a kiírásban. 


A CNAIR egyébként három tételben kéri az autópálya megvalósíthatósági tanulmányának elkészítését: az első a Nagybánya – Beszterce, a második a Beszterce – Dornavátra, a harmadik pedig a Dornavátra – Szucsáva útszakaszra vonatkozik, a három munka összértéke pedig nem kevesebb mint 53,50 millió lej. Sajnos Szatmárnémeti, illetve Pete azonban jelenleg még sehol sem bukkant fel a dokumentumokban, noha korábban többször is azt közölték, az autópálya az államhatárig ér majd el.


A SEAP-on elérhető információk szerint a cégek 2020. január 8-án, 15 óráig adhatják le jelentkezésüket a fentebb említett megvalósíthatósági tanulmányok elkészítésére, a leendő nyerteseknek pedig 15 hónap áll majd a rendelkezésükre, hogy előrukkoljanak a kész dokumentációval.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: